Прехвърляне към съдържание


Запазване на данните от LITE версията при преминаване към StoreHouse PRO


Как да запазим данните си при преминаване от StoreHouse LITE към StoreHouse PRO?

 

Често задаван от новите потребители на StoreHouse PRO е въпросът, могат ли да запазят и прехвърлят съществуващите си данни, които преди това са въвели в безплатната LITE версия и как става това. Лесно! Ако разполагате с данни, които сте въвели в StoreHouse LITE и желаете да ги запазите, следвайте посочената по-долу процедура:

  • Стартирайте StoreHouse LITE и създайте архивно копие на текущата база данни, съдържаща цялата информация, която сте въвели до момента. Уверете се, че архивът е преминал успешно проверката за валидност и си отбележете мястото и името, под което е създаден новия архив. След като архивът бъде създаден успешно, излезте от програмата StoreHouse LITE.
    Забележка: Ако по време на архивирането получите каквото и да е съобщение за грешка или пък архивът не премине успешно проверката за валидност, свържете се с нас за уточняване на причината за проблема.
  • Влезте в контролния панел на Windows, заредете списъка с инсталирани програми (Programs and Features) и намерете в него StoreHouse LITE. След това деинсталирайте програмата StoreHouse LITE. Бъдете спокойни - деинсталаторът на LITE версията ще премахне единствено програмните файлове и ще остави въведените от Вас данни на тяхното място.
    Обърнете специално внимание на това, че не трябва да триете ръчно папки или файлове на LITE версията, за да не загубите въведените от Вас данни.
  • Инсталирайте StoreHouse PRO чрез оригиналния инсталационен файл, който предварително сте изтеглили от нашия сайт. По време на инсталацията ще имате възможност да промените мястото, в което да бъде инсталирана програмата. Ако LITE версията е била инсталирана в папката по подразбиране (C:\Program Files (x86)\itss\StoreHouse), тогава не е необходимо да въвеждате или да избирате каквото и да е - просто приемете предложената от инсталатора стойност. Ако обаче демонстрационната версия е била инсталирана на друго място, което Ви е предварително известно, тогава можете да укажете на StoreHouse PRO също да се инсталира там.
  • Стартирайте StoreHouse PRO. Ако програмата е инсталирана в папката, в която преди това се е намирала LITE версията, то данните Ви ще се заредят автоматично и програмата ще Ви предостави възможност да ги видите и работите с тях след вход с име и парола. Ако обаче вместо екрана за вход с име и парола, програмата покаже съобщение, че е необходимо да стартира мениджъра за управление на бази данни, това ще означава, че данните не са открити и най-вероятната причина за това е, че сте инсталирали програмата на друго място. Не се паникьосвайте - данните Ви не са загубени, но е необходимо да укажете на StoreHouse PRO, къде точно да ги търси или пък да я инструктирате да ги възстанови от архива, който направихте в първата стъпка. Съветваме Ви да изберете варианта с възстановяване от архив, тъй като това е най-бързият и сигурен начин да възстановите предишното състояние на нещата, но ако предпочитате, можете да изберете и опцията "зареждане на съществуваща база данни" (стига да знаете къде точно се намира тя).
След като изпълните гореописаната процедура, данните Ви ще са вече достъпни в StoreHouse PRO и след като регистрирате програмата, ще можете да продължите работата си оттам, докъдето сте били стигнали преди инсталацията на пълната версия.

 

Как да премахнем въведените в StoreHouse LITE тестови данни при преминаване към StoreHouse PRO?

 

Противно на обяснената по-горе процедура, много е вероятно по време на тестването и разучаването на LITE версията просто да сте въвеждали произволни данни, които не желаете да запазите при преминаване си към пълната версия на продукта, а вместо това да искате да започнете начисто. Както стана ясно от написаното по-горе, деинсталацията на LITE версията е препоръчителна (и в този случай също), но сама по себе си тя не премахва данните, които сте въвели. И тъй като по подразбиране двете версии на продукта се инсталират на едно и също място, шансът да заредите тестовите данни е доста голям. За да избегнете това, а и за да не се налага ръчно да триете базата данни с тестовите записи, просто инсталирайте StoreHouse PRO на място, съвсем различно от това, в което сте били инсталирали LITE версията. Това гарантирано ще доведе до стартиране на мениджъра за управление на бази данни, в който можете да укажете на програмата да създаде нова празна база данни в пътя по подразбиране (който е папката, в която е инсталирана програмата) или в друга директория - указана от Вас. При това положение данните на StoreHouse LITE няма да се виждат в PRO версията и ще можете да започнете въвеждането на истинските данни, заради които сте закупили и лиценз за този продукт.




0 Коментар(а)
Ако имате коментар или предложениe към съдържанието на тази статия, публикувайте го тук (необходима Ви е безплатна регистрация във форума).