Прехвърляне към съдържание

фактуриране на някои артикули от една стокова

• Please log in to reply
3 отговора на тази тема

#1 mishoci

mishoci

Потребител

• Потребители
  • Пип
  • 4 Мнения:

Публикувано: 10.02.2009 - 22:04

здравейте! имаме няколко склада и постоядно движим стоки между тях.но ми се налага да фактурирам само няколко артикула от дадена стокова.Възможно ли е това като нефактурираните стоки да останат там като наличност.
Вторият ми въпрос е как мога да отбележа, ча на клиент "Х" при издаване на стокова или фактура да се показва какъв процент търг.отстъпка ползва.не видях при създаване на визитката на клиент къде може да се отбележи търг.отстъпка,т.к. доста клиенти ползват отстъпки и продавачката не можа да помни какви са договорките ми с тях

#2 Иван Тодоров

Иван Тодоров

Елизия Софтуер

• Администратор
  • ПипПипПипПип
  • 987 Мнения:
  • Град:Благоевград

Публикувано: 10.02.2009 - 22:12

Здравейте,
ще Ви отговоря първо на втория въпрос. В следващата версия на StoreHouse PRO ще е възможно да се задава предварително дефинирана търговска отстъпка за избрани клиенти, както и предварително дефинирана отстъпка за определени артикули и клиенти. В момента отстъпките се въвеждат по време на продажбата.

Цитат(mishoci @ 10 Feb 2009 21:04) <{POST_SNAPBACK}>
имаме няколко склада и постоядно движим стоки между тях.но ми се налага да фактурирам само няколко артикула от дадена стокова.Възможно ли е това като нефактурираните стоки да останат там като наличност.

Относно първия Ви въпрос ще Ви помоля да поясните какво точно имате предвид, тъй като се опасявам, че е възможно съм разбрал погрешно въпроса. Само ще направя предварително уточнение, че артикулите, които са изписани със стокова разписка напускат склада при всички положения. Фактурите от своя страна не оказват никакво влияние върху наличностите - те са само официалният счетоводен документ, така че дори и да фактурирате само част от артикулите в стоковата (а това е възможно), артикулите пак ще са изписани от склада, тъй като ще сте ги въвели в стоковата разписка.
Ако програмата е настроена така, че да създава едновременно фактура и стокова разписка, потребителят първоначално вижда и отпечатва фактурата, но стоките в операцията се изписват от стоковата разписка, която се създава автоматично към нея, така че каквото въведете във фактурата, това е и което ще се съдържа в стоковата разписка. Ако обаче първо оформите продажбата чрез издаване само на стокова разписка, а едва след това издадете към нея и фактура, тогава вече ще можете да премахнете/коригирате част от артикулите, преди да съхраните фактурата. Както споменах обаче, това няма да повлияе на наличността на артикулите, тъй като тя зависи от съдържанието на стоковата разписка.

Тъй като обаче в началото на въпроса си споменавате и за прехвърляне на стоки между отделни обекти на Вашата фирма, имам усещането, че заглавието на темата ме подвежда и всъщност имате друго предвид. Ето защо, моля пояснете...

Поздрави.
Официален сайт на Елизия ЕООД || Абонирайте се за получаване на новини в нашата Facebook страница

StoreHouse PRO - софтуер за управление на склад, фактуриране и производство с големи възможности, на изключителна цена
InCash - софтуер за лично и семейно счетоводство

Статии и помощни материали - тук можете да разгледате подробната помощна информация за всеки един от нашите продукти

#3 mishoci

mishoci

Потребител

• Потребители
  • Пип
  • 4 Мнения:

Публикувано: 11.02.2009 - 14:50

Здравейте отново!този път ще си позволя да бъда многословна, за да се уточним:всеки ден прехвърлям със стокова от нашия централен склад към друг обект редица артикули.при тях няма инсталиран софтуер на складово стопанство.в края на седмицата те отчитат продажбите си и аз искам да ги приспадна от наличноста им като издавам фактура на физическо лице,(това не е най-добрия вариант, но за момента ме устройва) но те имат продадени само няколко артикула, които са пристигнали при тях с различни складови разписки.всичко, което те не са продали естествено трябва да им остане като наличност.

#4 Иван Тодоров

Иван Тодоров

Елизия Софтуер

• Администратор
  • ПипПипПипПип
  • 987 Мнения:
  • Град:Благоевград

Публикувано: 11.02.2009 - 15:11

Здравейте,
сега вече Ви разбрах. Това нещо обаче не може да стане чрез StoreHouse LITE (тъй като пишете в секцията на StoreHouse LITE приемам, че говорим за безплатната версия на програмата), а е необходимо да се използва StoreHouse PRO. При платената версия имате възможност да дефинирате неограничен брой допълнителни виртуални обекти. Когато направите това, прехвърлянето на стоки между обектите следва да става чрез модул "Прехвърляне" и така стоките се изписват от наличността на обекта-източник, а се заприхождават автоматично в обекта-получател, като същевременно ще можете да виждате по всяко време справки не само за избрания от Вас обект, но и при необходимост за всички обекти едновременно (и това не се отнася само за количествата, а и за всички останали справки). Респективно продажбите, които са реализирани за определения период от време следва да се изписват от името на обекта, в който са прехвърлени и от който реално са продадени, по този начин намалявайки само неговата наличност.

А в безплатната версия това не може да се реализира, тъй като тя поддържа само един обект. Някаква алтернатива е да си създадете втора инсталация на програмата в друга директория, като по този начин ще имате 2 отделни бази данни, но недостатъкът на това е, че никога няма да можете да получите консолидиран отчет за тези две бази данни, без да броим и факта, че при прехвърляне ще трябва да отразявате един път изхода от основния склад като продажба (каквато в този случай не е), а входът в другата инсталация - като доставка от външен доставчик. Както става ясно, това би консумирало доста време. Все пак, ако решите да работите по този начин, следва да имате предвид, че продажбите на втория обект трябва да се отразяват само от неговата база данни (независимо дали само със стокова разписка, или и с фактура).

В общи линии, ако работите със StoreHouse LITE, бих Ви посъветвал да преминете на PRO версията, тъй като за Вашия начин на работа тя е доста по-подходяща.

Поздрави.
Официален сайт на Елизия ЕООД || Абонирайте се за получаване на новини в нашата Facebook страница

StoreHouse PRO - софтуер за управление на склад, фактуриране и производство с големи възможности, на изключителна цена
InCash - софтуер за лично и семейно счетоводство

Статии и помощни материали - тук можете да разгледате подробната помощна информация за всеки един от нашите продукти

0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)