Прехвърляне към съдържание

Номенклатурни кодове

• Please log in to reply
3 отговора на тази тема

#1 stanis_r

stanis_r

Потребител

• Потребители
  • Пип
  • 2 Мнения:

Публикувано: 25.01.2010 - 01:15

Здравейте,
искам да отворя компютърен магазин. Досега не съм работил със складова програма. Проблемът пред който съм изправен е въвеждането на стоки в склада. По какъв начин трябва да бъдат въведени номенклатурните кодове и баркодове за артикулите? Впредвид спецификата на стоките, всеки артикул при продаване трябва да му се издаде гаранционна карта. Доколкото знам баркодовете носят информация само за партидата. В този ред на мисли, задължително ли е използването на номенклатури? Ако трябва да има такива номенклатурни кодове, удачно ли е да се използват серийните номера на артикулите за тези кодове?
Благодаря предварително.

#2 Иван Тодоров

Иван Тодоров

Елизия Софтуер

• Администратор
  • ПипПипПипПип
  • 987 Мнения:
  • Град:Благоевград

Публикувано: 25.01.2010 - 01:30

Здравейте,
номенклатурните кодове са задължителни за всеки артикул, който обработвате чрез модулите на програмата, тъй като на базата на този код става идентифицирането на стоките. Кодовете трябва да са уникални, т.е. в базата данни не може да има две или повече различни стоки, които използват един и същи код.

Повече информация относно въвеждането на стоките в програмата можете да получите от ръководството за работа с продукта и по-специално от частта озаглавена като "Създаване на номенклатура на артикулите".

За съжаление, на въпросите, които сте поставили относно специфичните за дейността Ви теми, за съжаление не мога да отговоря, тъй като продуктът не е предназначен специално за този бранш. Само ще вметна, че ако използвате за номенклатурен код серийния номер на артикулите, то за всеки доставен артикул от даден вид ще трябва да създавате нова номенклатура, а след продажбата й ще трябва да я скривате. Това е така, защото всеки артикул от даден вид ще има отделен сериен номер. Идеята на номенклатурните кодове е да обедини еднаквите артикули под общ знаменател, а в PRO версията на програмата серийния номер се намесва едва в модул "Гаранционни карти".

Поздрави.
Официален сайт на Елизия ЕООД || Абонирайте се за получаване на новини в нашата Facebook страница

StoreHouse PRO - софтуер за управление на склад, фактуриране и производство с големи възможности, на изключителна цена
InCash - софтуер за лично и семейно счетоводство

Статии и помощни материали - тук можете да разгледате подробната помощна информация за всеки един от нашите продукти

#3 stanis_r

stanis_r

Потребител

• Потребители
  • Пип
  • 2 Мнения:

Публикувано: 25.01.2010 - 02:21

По какъв начин тогава се прави разграничение между два еднакви артикула,след като бъдат обединени под общ знаменател и може да се окаже и с един и същ баркод от една партира? В Lite версията има модул Гаранционни карти, действащ ли е?

#4 Иван Тодоров

Иван Тодоров

Елизия Софтуер

• Администратор
  • ПипПипПипПип
  • 987 Мнения:
  • Град:Благоевград

Публикувано: 25.01.2010 - 02:51

Здравейте,
модулът за гаранционни карти е достъпен единствено в PRO версията, а това се отнася и за работата с баркодове. Както казах и по-горе, не съм запознат със спецификата на Вашата дейност и не бих искал да навлизам в материя, която не ми е напълно позната, но освен, ако в баркода не е закодиран серийния номер на стоката, не ми се струва вероятно стоките от един и същи вид, на един и същи производител, да имат различни баркодове. Правилото от което се ръководи програмата е, че стоките от един и същи вид (тук визирам еднакъв производител, марка и модел) имат и един и същи баркод, и тъй като програмата на този етап не поддържа партиди, няма смисъл да коментираме изключенията свързани с тях.

Отново искам да подчертая - програмата не е предназначена за този вид дейност, ето защо, ако решите да я използвате ще трябва да прецените дали, и до каква степен тя ще пасва на изискванията Ви. Желая Ви успех!

Поздрави.
Официален сайт на Елизия ЕООД || Абонирайте се за получаване на новини в нашата Facebook страница

StoreHouse PRO - софтуер за управление на склад, фактуриране и производство с големи възможности, на изключителна цена
InCash - софтуер за лично и семейно счетоводство

Статии и помощни материали - тук можете да разгледате подробната помощна информация за всеки един от нашите продукти

0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)