Прехвърляне към съдържание

Работа с категории и избрани категории

• Please log in to reply
1 отговор на тази тема

#1 DimityrD

DimityrD

Потребител

• Лицензирани
  • Пип
  • 2 Мнения:

Публикувано: 28.04.2011 - 21:11

Да споделя още една идея. Искам предварително да кажа, че това е само мое лично виждане.

1) Добавяме категория към "избрани категории" от "категории" с двоен клик. При опит за махане на категория от "избрани категории" с двоен клик ни задава въпрос дали сме сигурни. Това на мен лично ми забавя работата. Може и да пропускам нещо и да има смисъл от този въпрос, но към момента наистина само ме бави.

2) Имам множество избрани категории. Искам обаче да добавя категория и да направя проверка само за нея. В момента трябва да махна старите категории, по които филтрирам и да добавя нея и тогава да видя резултата. Та би било много полезно например, ако кликна двойно върху категория от "Категории", като през това време съм задържал да речем Shift, да ми изтрива всички категории от "избрани категории" и да добавя тази отгоре.

Пак подчертавам, че това са лично мои виждания и ако пропускам нещо моля да ме извините.

Поздрави,

Димитър Димитров

#2 Иван Тодоров

Иван Тодоров

Елизия Софтуер

• Администратор
  • ПипПипПипПип
  • 987 Мнения:
  • Град:Благоевград

Публикувано: 28.04.2011 - 21:23

Да, разбирам какво имате предвид и съм напълно съгласен с Вас.

В следващата версия на програмата полето "избрани категории" ще изчезне изобщо. Вместо него ще се използва дървовиден списък с поле за отметка пред всеки от елементите (категориите). По този начин ще е възможно не само много по-гъвкаво да се избират точно определени категории, но и ще се спести време. Можете да погледнете прикачения файл за илюстрация на идеята. В момента това се използва за организация на групите при филтриране в продукта StoreHouse PRO. Ще бъде пренесено и в InCash. И понеже ще има и контекстно меню, от което ще може бързо да се избират определени команди, там ще могат да се добавят доста неща, свързани с избора на категории. Ще се предвидят и бързи клавишни комбинации, разбира се, това няма да е проблем.

Поздрави.

Прикачен(и) файл(ове)

• Прикачен файл  groups.jpg   42.87К   6 Брой изтегляния

Официален сайт на Елизия ЕООД || Абонирайте се за получаване на новини в нашата Facebook страница

StoreHouse PRO - софтуер за управление на склад, фактуриране и производство с големи възможности, на изключителна цена
InCash - софтуер за лично и семейно счетоводство

Статии и помощни материали - тук можете да разгледате подробната помощна информация за всеки един от нашите продукти

1 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 1 гост(и), 0 анонимен потребител(и)