Прехвърляне към съдържание


Снимка

Трансформация от метри в бройки

модул доставки трансформация мерни единици

 • Влезте, за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 Katq

Katq

  Редовен потребител

 • Потребители
 • ПипПип
 • 30 Мнения:

Публикувано: 11.06.2008 - 14:12

Здравейте, интересува ме дали е възможно примерно ние получаваме стоката в метри а за всеки наш артикул отиват различни дължини.Не може ли някак да се напише примерно 1 бр.-0.580м и накрая самата програма да може да си изчесли пр.10бр.-5.80м.да речем. Благодаря ви предварително.

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1239 Мнения:

Публикувано: 11.06.2008 - 14:26

Здравейте,

ако завеждате стокота в метри, трябва и да я изписвате така. Ако пък я изписвате като парчета с фиксирана дължина (всеки път една и съща), тогава можете да промените мерната едница и да продавате или произвеждате на бройка. Тогава обаче и при доставката ще трябва да смятате на колко такива парчета отговаря доставеното количество, което едва ли е най-удачно.

В тази връзка е предвидено в StoreHouse PRO да бъде добавена възможност за трансформация от допълнителна към основна мерна единица, т.е. ще е възможно да доставяте стоката както по основната мерна единица, така и по вторичната, но в момента на съхраняването на операцията, количествата ще бъдат трансформирани автоматично и отразени в наличността на склада само по основната мерна единица, по предварително зададен коефициент на трансформация. Засега обаче тази възможност все още не е добавена в програмата. Това ще стане на по-късен етап.

Поздрави.


Добавено на 7.10.2008 г.: Считано от версия 2.0 StoreHouse PRO поддържа допълнителна доставна мерна единица за всеки артикул и възможност за задаване на коефициент за трансформация към основната мярка.Други теми с етикет: модул доставки, трансформация, мерни единици

1 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 1 гост(и), 0 анонимен потребител(и)