Прехвърляне към съдържание


Снимка

За върната стока

връщане на стоки

 • Влезте, за да отговорите
3 отговора на тази тема

#1 yana

yana

  Потребител

 • Потребители
 • Пип
 • 2 Мнения:

Публикувано: 23.06.2008 - 18:37

Ако при дадена доставка на стоки, някой от стоките са върнати, къде трябва да се отрази в безплатната версия на продукта. Защото моита склад работи както с тръгнала стока, така и с върната, която трябва да се отрази в наличностите в склада. Благодаря предварително! style_emoticons/default/rolleyes.gif style_emoticons/default/smile.gif

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1239 Мнения:

Публикувано: 23.06.2008 - 18:44

Здравейте,
ако имате предвид, че трябва да върнете стока на Вашия доставчик, в LITE версията не можете да направите друго, освен да изтриете доставката и да я въведете отново. В PRO версията е възможно да редактирате документа, което ще доведе до актуализиране на наличностите.
Разбира се, съществува и възможност да изпишете стоката под формата на продажба със стокова разписка към този контрагент, като за продажна цена изберете цената, по която е доставена върнатата стока.

Поздрави.

#3 yana

yana

  Потребител

 • Потребители
 • Пип
 • 2 Мнения:

Публикувано: 24.06.2008 - 15:45

Здравейте, аз в момента изпробвам безплатната версия на продукта, дали може да води наличностите на вложените материали така и на готовата продукция.Относно предишния ми въпрос - имам превид не на доставчик, а следното: Ако 1 кола е тръгнала със готова продукция например към други градове (Монтана и т.н.), когато колата се върне от града връща и стока, тя трябва да се добави в склада с готовата продукция, но не на доставчика. Благодаря!

Публикацията беше редактирана от yana: 24.06.2008 - 15:49


#4 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1239 Мнения:

Публикувано: 24.06.2008 - 16:00

Здравейте,
разбира се, програмата може да води наличностите както на готовата продукция, така и на вложените материали.

Що се отнася до предишния Ви въпрос, за който явно не сме се разбрали, решението там е да въвеждате продажбите едва след като те са действително извършени, т.е. когато сте сигурни какво количество точно сте реализирали, а не какво количество е натоварено на колата, която разнася стоката. Това е най-чистият метод.

Ако обаче е необходимо едновременно със стоката, която изпращате с камиона, да изпратите и фактура, която заедно с доставката да се предаде на клиента (предполага се, че предварително е известно какво количество е заявил той), то тогава е редно да пуснете кредитно известие към фактурата, по която Ви връщат стоките, т.е. ако има фактурирани количества - кредитно известие. Ако не - сторно на операцията с която са изписани стоките и повторно въвеждане, но това може да се окаже досадно, ако такива манипулации се налат често. Затова в StoreHouse PRO е добавена и възможност за редактиране на стоковите на продажбите и доставките, без да е необходимо да се трият.
Разбира се, можете да си създадете и един фиктивен доставчик, от който да "доставяте" обратно такива върнати количества, в случаите, когато не е била издадена фактура.

Поздрави.
Други теми с етикет: връщане на стоки

0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)