Прехвърляне към съдържание


Снимка

Складова разписка

модул доставки доставни цени точност

 • Влезте, за да отговорите
2 отговора на тази тема

#1 klas_olio

klas_olio

  Потребител

 • Лицензирани потребители
 • Пип
 • 2 Мнения:

Публикувано: 02.08.2008 - 09:01

Здравейте , г-н Тодоров
Както знаете закупихме платената версия на StoreHouse PRO.Бих искала да Ви задам няколко въпроса:
1.Складова разписка - хартиен носител
*един.дост.цена е до пети знак след запетаята,как да задам стойността да е до втория знак / както излиза сумата на долния ред/ ?
*как да запазя редовете на доставките на една съща стока ?Например: Днес получавам от клиент ХХХ с 4 автомобила различни количества слънчоглед , но на хартиения носител ми излиза само един ред , на който са сумирани 4-те доставки . /говорихме да бъде вмъкнат и номера на автомобила style_emoticons/default/smile.gif /
*От справката за доставки , как да си избирам колоните , които искам са ми на хартиения носител ?

Предварително благодаря за съдействието и се надявам на плодотворна съвмесна работа.
Поздрави,Красимира /Клас олио

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1250 Мнения:

Публикувано: 02.08.2008 - 09:37

Здравейте,
ако не Ви се налага да работите с точност по-голяма от два знака след десетичната запетая, можете да промените това като изберете желаната точност на работа от менюто "Настройки" -> "Глобални настройки" -> "Точност при изчислението на ед. доставна цена и себестойност". При Вас изглежда е избрана опцията "0.00000", което е точност до 5-ия знак. Изберете опцията "0.00". Имайте предвид обаче, че тази настройка влияе глобално на цялата база данни, т.е. ако в някой от артикулите се налага да изчислявате с точност повече от 2 знака, с това действие ще намалите точността. В следващата версия на програмата ще е добавена възможност за автоматично закръгляване до втория знак, в случай, че въведената стойност не изисква по-голяма точност, независимо от това, че в настройките е избрана точност до 5-ия знак. Това всъщност ще има само визуален ефект, т.е. ще се отразява само на това как виждате и отпечатвате стойностите.

По втория Ви въпрос... Програмата автоматично сумира и обединява в един ред количеството на редовете в операцията, по които са въведени еднакви артикули с една и съща цена, тъй като това спестява на програмата време за допълнителни изчисления, а на Вас - време за изчакване на обработката на операцията. Ако има обаче разлика в цената, програмата не ги обединява. Ако желаете да запазите този начин на отразяване, ще е необходимо да създадете 4 отделни операции за доставка (т.е. складови разписки), с които да доставите тези 4 еднакви по вид и цена артикули.

Относно номера на автомобила - да, не съм забравил. Във версията, която предстои да бъде издадена, ще присъства и поле "Превозвач", в което ще можете да запишете името на превозвача или номера на автомобила (както е необходимо във Вашия случай). Полето ще се отнася до цялата операция, така че отново ще направя референция към предишния Ви въпрос - доставките от 4 различни автомобила трябва да бъдат оформени като 4 отделни операции.

И по последния Ви въпрос - в момента се работи по добавянето на възможност за избор на полетата, които ще се отпечатват на хартиен носител. Това ще е функция, която също ще е достъпна в следващата версия на програмата. Тя би трябвало да бъде издадена около средата на следващата седмица, освен ако не се случи нещо непредвидено. За момента е възможно да направите сами обработка на данните и да премахнете ненужните колони, като експортирате резултата от справката в CSV файл, който да заредите в Ексел или друга електронна таблица.

Поздрави,
Иван Тодоров

#3 klas_olio

klas_olio

  Потребител

 • Лицензирани потребители
 • Пип
 • 2 Мнения:

Публикувано: 02.08.2008 - 12:33

Благодаря за бързия и точен отговор!
Поздрави, КрасимираДруги теми с етикет: модул доставки, доставни цени, точност

1 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 1 гост(и), 0 анонимен потребител(и)