Прехвърляне към съдържание


Снимка

 • Влезте, за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 akula

akula

  Редовен потребител

 • Лицензирани потребители
 • ПипПип
 • 15 Мнения:

Публикувано: 15.01.2009 - 09:00

Здравейте, в новата версия наистина има поле търговска отстъпка, но в продажби... Преди време бях писала за това... Когато имаме доставка и аз заприхождавам доставката, а тя има ТО за всеки артикул различна ТО... няма как да я отразя освен общо доло и за съжаление тогава единичните цени на доставката при евентуална справка няма да ми бъдат коректни тъй като трябва да ги калкулирам и вкарвам с включена отстъпка.
Възможно ли е при обобщените справки на всички модули да се показват сумирани единтичните стоки като количество, а не по дати?
Възможно ли е при подробна справка в модул доставки да се показва доставната цена към датата на доставка, а не някаква средна, последна и т.н.?
И още веднъж при създаване на нова база.. евентуално да се импортират стоките като артикули от друга база без наличности и документи???
И при въвеждане на нова стока програмата сама да предлага следващият свободен номер?

Възможно ли е с парола да се ограничи достъпа до определен склад?

style_emoticons/default/blink.gif

Благодаря.

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1244 Мнения:

Публикувано: 15.01.2009 - 09:38

Здравейте,
в някоя от бъдещите версии поддръжката на индивидуални търговски отстъпки ще бъде разширена така, че да обхваща и модул "Доставки". Ще имам грижата за това.

Що се отнася до обобщените справки, не съм сигурен, че разбирам напълно въпроса. И в момента, когато от филтъра на справката е избран "обобщен изглед", количествата на идентичните артикули се сумират. Тук датата има само толкова участие, колкото да ограничи периода, който се обработва, респективно документите, на базата на които се изготвя справката.

Относно справката за доставката, пак не Ви разбирам, защо мислите, че там се прилага някаква средна цена? В подробен изглед се вижда точно реалната въведена цена от документа, т.е. не се прави никакво осредняване, нито пък се прилага последната доставна цена.

Що се отнася до импорт на данни от друга база данни, това скоро ще е възможно. Може би през февруари.

Предлагане на следващ номенклатурен номер обаче едва ли ще има. Номенклатурните кодове (и като цяло изграждането на една номенклатура на артикулите, която обикновено е нещо повече от поредни числа) са грижа на потребителя и програмата не ги третира като числа, т.е. те могат да съдържат и букви, пунктуационни знаци и т.н. Може би в някоя от бъдещите версии ще добавя такава възможност, но засега не се ангажирам със срок.

И по последния въпрос - да, разбира се. Достатъчно е да забраните на определени потребители достъпа до въпросния обект (това става в режим на редактиране на самия обект - обърнете внимание на списъка с разрешените потребители за този обект и махнете отметката пред имената на тези, които не желаете да имат достъп до него). На практика можете да забраните или разрешите почти всичко.

Поздрави.Други теми с етикет: модул доставки, търговски отстъпки, справки, доставки, доставни цени, права за достъп, импорт

1 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 1 гост(и), 0 анонимен потребител(и)