Прехвърляне към съдържаниеСнимка

Издадена е версия 0.9.8-2 на StoreHouse (Lite & Pro)


  • Заключена тема Тази тема е заключена
Няма отговори към тази тема

#1 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

    Елизия Софтуер

  • Администратор
  • ПипПипПипПип
  • 1224 Мнения:

Публикувано: 23.03.2005 - 21:41

Издадена е нова версия на продукта StoreHouse Pro: 0.9.8-2 [20050323]

Считано от тази версия, StoreHouse ще трябва да се инсталира само от потребители с пълни административни права на съответните компютри.

Новостите в тази версия на програмата:

1. Отстранени са следните грешки в програмата, които бяха открити от последната версия насам:

1.1. Справката за стокооборота по месеци и номенклатури показваше неточни суми. (коригирано)
1.2. При опит за изтриване на произволна номенклатура на стока/изделие/услуга в модул "стоки", програмата прекратява своята работа неправомерно, генерирарайки на съобщение за грешка. (коригирано)

2. Направени са следните модификации по съществуващите модули:

2.1. Подобрено е отпечатването на разходни норми, в редактора за рецепти на изделия/услуги (само в Pro-версията)
2.2. при отпечатване на стокова разписка/фактура, в документа, едновременно с номенклатурния код на артикула, ще бъде отпечатван и кода по номенклатурата на клиента (ако такъв е бил предварително асоцииран с конретния артикул), вместо досегашния начин, при който кода на клиента се отпечатваше на мястото на постоянния номенклатуран код. Използването на тази функция предполага разрешаването на опцията "номенклатурните кодове на клиента се използват по подразбиране" от менюто "Настройки". (само в Pro-версията)
2.3. Добавена е възможност за промяна и изтриване на индивидуални записи от фактура (само в режим на редактиране, преди документа да бъде записан), създадена с операциите "Фактура към вече издадена стокова разписка" или "Сборна фактура към повече от една издадена стокова разписка". С помощта на тази функция, може да се фактурира произволен брой от продадените по стокова разписка артикули, с произволно зададена от потребителя цена. Разрешаването на тази функционалност става от менюто "Настройки". (само в Pro-версията)
2.4. В модул "Производство" и в справките, имащи отношение към производството, прецизността за изчисление на количествата и цените е повишена до 3-тия знак след десетичната запетая, с оглед на по-точното калкулиране на себестойността на крайното изделие и правилното водене на разхода на материали, които поради своето естество не могат да бъдат отразени коректно при използване на 2 или по-малко знака.
2.5. В "справката за произведените изделия" е добавено ново поле: номер на документ, по който е отразено производството на всяко изделие. Визуализирането на това поле е възможно само в "подробен изглед".
2.6. Справката за реализацията е преименувана на "Реализация по стокови разписки".

3. Нови справки

3.1. Справка за реализацията по издадени фактури
3.2. Справка за печалбата по месеци и номенклатури
3.3. Справка за печалбата по месеци и клиенти


Иван Тодоров


1 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 1 гост(и), 0 анонимен потребител(и)