Прехвърляне към съдържаниеСнимка

Технически въпрос относно архивирането

архивиране

 • Влезте, за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 ivpemo

ivpemo

  Редовен потребител

 • Лицензирани потребители
 • ПипПип
 • 12 Мнения:

Публикувано: 20.08.2009 - 19:57

Здравейте г-н Тодоров.
Технически въпрос:
1.Директорията ми на базата данни е тази по подразбиране. Не съм я променял, не виждам основание да я променям.Решавам да направя рутинна справка от възможните заложени в програмата, като не я отпечатвам, а я съхранявам като CSV файл.Програмата ме пита къде да го запомни, и аз и отбелязвам – в папка на екрана. Всичко е OK.Веднага след това, приключвайки работа, решавам да архивирам. Не може.Дава грешка - в архива, в правата за ползване и т.н.Проверявам директорията на базата данни – без промяна.Потвърждавам старата директория. Отново архивирането невъзможно. Поглеждам в папката на екрана с въпросната справка. Там са се появили два нови файла от които е видно че програмата е направила неуспешен опит за архивиране в нова директория, тази на справката. Да се промени това положение се оказа невъзможно.Рестартирам програмата. Всичко си е ОК.Оказа се, че единствено ако се зададе директория на въпросния файл същата, като тази на базата данни, архивирането без рестартиране на програмата, ще бъде възможно.Аз ли греша технологично или така е заложено в програмата. Странно, че разглеждайки темите от форума, не срещнах такъв казус. Само при мен ли е така? Защо имам чувството. че по рано не съм имал такъв проблем с програмата.
С уважение: Иван Момаков

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1216 Мнения:

Публикувано: 20.08.2009 - 21:44

Здравейте,
след като проучих въпроса се оказа, че действително проблемът съществува и се проявява при описаните от Вас обстоятелства. Ще бъде отстранен в следващата версия.

Повече по темата можете да прочетете в бъгтракера на форума на този адрес, където можете да проследите и дискутирате развитието на проблема и неговото решение.

Поздрави.Други теми с етикет: архивиране

2 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 2 гост(и), 0 анонимен потребител(и)