Jump to content

Протокол при внос и някои други


sanista

Препоръчани публикации

Здравейте, г-н Тодоров!

Отдавна не съм Ви писал, но то е защото програмата е достатъчно добра и постоянно се развива.

 

При покупка на стоки от друга държава фирмата закупчик за нуждите на счетоводството и НАП попълва протокол (номерацията е последователна), с който заприхождава стоките. Възможно ли е да добавите такъв документ в модул доставки? Той всъщност заменя складовата разписка в случая, т.е. трябва да влияе върху наличностите. Като формуляр е идентичен със складовата. Мога да Ви изпратя образец ако имате нужда.

 

Другото, което имам като предложение е да добавите в двата основни модула "Продажби" и "Доставки" в първичните документи да съществува поле "Забележка". Полето да е със свободен текст, където да можем да отразяваме някои особености по операцията, с опция да се или не се отпечатва в документа, но задължително да се визуализира при преглед на стокова/фактура от модул "Приходи-разходи". Много пъти ми се е налагало да си отбележа нещо за дадена операция, но не съм имал тази възможност. За подходящ пример обаче ще Ви дам издадена ми фактура от румънска фирма, където под всички задължителни за документа атрибути имаше поле, в което в моя случай бяха отбелязани общи условия по сделката, гаранционни условия и някои други. Много полезно!

 

И последно. Когато доставим един артикул да може в последствие да се трансформира. Ще дам един пример. Доставихме артикул "Х кофа 5кг" 3бр, който нормално трансформираме в бройки 1кг= хбр, 5х"Хбр"х3=Убр (съдържащите се не са с точен грамаж и бройките в кг варират). В случая обаче клиента искаше да купи 15кг, т.е. на едро, за което плаща и по-ниска цена. Тъй-като нямахме неразпечатани кофи направихме доставка по неговата заявка, заприходихме стоката, но той в последствие взе една кофа по-малко. Така на нас ни остана една кофа, която сега искаме да трансформираме в бройки. Как да го направим без да използваме модул "Производство"?

 

P.S.

Преди време Ви бях предложил една промяна в модул "Заявки" (http://forums.itodor...p?showtopic=419), дали има някакво развитие по въпроса?

 

Поздрави!

Редактирано на от Иван Тодоров
Link to comment
 • Администратор

Здравейте,

може да се помисли по възможността да се добавят въпросните протоколи към програмата. Изпратете ми на имейла копие на един подобен протокол и ще видя какво мога да направя по въпроса.

 

Относно полето за забележка, това вече е планирано като добавка и ще се появи в някоя от следващите версии, така че със сигурност можете да разчитате на подобна възможност. Моите планове обхващаха само документите в модул "Продажби", но не виждам проблем да се включат и доставките.

 

Относно трансформацията на вече заскладено количество в една мярка, засега програмата няма друго решение (освен трансформация по време на доставката, но тъй като артикулът вече е доставен това не върши работа). Остава единствено модула за производство по разходни норми.

 

А относно темата, за която споменавате накрая, предполагам имате предвид колоната за ДДС, нали така? За това бях забравил, за което моля да ме извините. Ще се опитам да придвижа този въпрос възможно по-скоро.

 

 

Поздрави.

Link to comment

Присъедини се към разговора

Можеш да публикуваш сега, а да се регистрираш после. Ако имаш акаунт, Влез сега за да публикуваш със своя профил.
Забележка: Преди да се покаже, публикацията ще бъде прегледана от модератор.

Гост
Отговорѝ в тази дискусия...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Подобно съдържание

  • От Е. Атанасов
   Здравейте,
   Работя с версия 2.6.13-2. Не мога да открия опция за заприхождаване на стока от създадена заявка към доставчик. Желанието ми е да мога след като генерирам документ от сорта на поръчка след доставката на тази стока от поръчката да мога да я заприходя в склада.
   Благодаря за отделеното време.
    
  • От d.petrova
   Здравейте,
    Когато получа от клиент доставчик кредитно известие, мога ли да заведа съответната стока с минусово количество, за да коригирам наличността в склада. Ако не е възможно, какъв е начинът да се коригира складовата наличност, с ревизия ли? С уважение: Дарина Петрова  
  • От mIVANOVA
   Здравейте! имам въпрос! След като фирмата ни не е регистрирана по ддс, цените на стоките - продажни , доставни и т.н. как се въвеждат ?
  • От paragraf-1
   Здравейте, имам 2 въпроса:
   1. Иска ми се да превърна заявка към доставчик в реална доставка. Видях, че има отметка "заявката е изпълнена". След като я отметна, би било добре заявените и доставените артикули да се заприходят и да се появят в наличностите, но това не става (поне при нас). Би било добре и да може да се коригират количества и цени, в случай на разминаване на заявката и доставката.
   2. Освен заявки към доставчици, би било добре да има и заявки от клиенти, които да превръщаме в продажби.
   Благодаря предварително за отделеното време!
  • От marieta
   Здравейте г-н Тодоров,
    
   Налага ми се да направя доставка на стоки без цена. Програмата обаче не ми позволява да доставям с нулева стойност.
   Бихте ли ми помогнали?
    
   Поздрави!!!
×
×
 • Create New...