Прехвърляне към съдържание


Снимка

Протокол при внос и някои други

модул доставки трансформация

 • Влезте, за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 sanista

sanista

  Редовен потребител

 • Лицензирани потребители
 • ПипПип
 • 48 публикации

Публикувано: 23.08.2009 - 11:22

Здравейте, г-н Тодоров!
Отдавна не съм Ви писал, но то е защото програмата е достатъчно добра и постоянно се развива.

При покупка на стоки от друга държава фирмата закупчик за нуждите на счетоводството и НАП попълва протокол (номерацията е последователна), с който заприхождава стоките. Възможно ли е да добавите такъв документ в модул доставки? Той всъщност заменя складовата разписка в случая, т.е. трябва да влияе върху наличностите. Като формуляр е идентичен със складовата. Мога да Ви изпратя образец ако имате нужда.

Другото, което имам като предложение е да добавите в двата основни модула "Продажби" и "Доставки" в първичните документи да съществува поле "Забележка". Полето да е със свободен текст, където да можем да отразяваме някои особености по операцията, с опция да се или не се отпечатва в документа, но задължително да се визуализира при преглед на стокова/фактура от модул "Приходи-разходи". Много пъти ми се е налагало да си отбележа нещо за дадена операция, но не съм имал тази възможност. За подходящ пример обаче ще Ви дам издадена ми фактура от румънска фирма, където под всички задължителни за документа атрибути имаше поле, в което в моя случай бяха отбелязани общи условия по сделката, гаранционни условия и някои други. Много полезно!

И последно. Когато доставим един артикул да може в последствие да се трансформира. Ще дам един пример. Доставихме артикул "Х кофа 5кг" 3бр, който нормално трансформираме в бройки 1кг= хбр, 5х"Хбр"х3=Убр (съдържащите се не са с точен грамаж и бройките в кг варират). В случая обаче клиента искаше да купи 15кг, т.е. на едро, за което плаща и по-ниска цена. Тъй-като нямахме неразпечатани кофи направихме доставка по неговата заявка, заприходихме стоката, но той в последствие взе една кофа по-малко. Така на нас ни остана една кофа, която сега искаме да трансформираме в бройки. Как да го направим без да използваме модул "Производство"?

P.S.
Преди време Ви бях предложил една промяна в модул "Заявки" (http://forums.itodor...p?showtopic=419), дали има някакво развитие по въпроса?

Поздрави!

Публикацията беше редактирана от Иван Тодоров: 20.08.2011 - 10:26


#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1251 публикации

Публикувано: 23.08.2009 - 22:13

Здравейте,
може да се помисли по възможността да се добавят въпросните протоколи към програмата. Изпратете ми на имейла копие на един подобен протокол и ще видя какво мога да направя по въпроса.

Относно полето за забележка, това вече е планирано като добавка и ще се появи в някоя от следващите версии, така че със сигурност можете да разчитате на подобна възможност. Моите планове обхващаха само документите в модул "Продажби", но не виждам проблем да се включат и доставките.

Относно трансформацията на вече заскладено количество в една мярка, засега програмата няма друго решение (освен трансформация по време на доставката, но тъй като артикулът вече е доставен това не върши работа). Остава единствено модула за производство по разходни норми.

А относно темата, за която споменавате накрая, предполагам имате предвид колоната за ДДС, нали така? За това бях забравил, за което моля да ме извините. Ще се опитам да придвижа този въпрос възможно по-скоро.


Поздрави.Други теми с етикет: модул доставки, трансформация

0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)