Прехвърляне към съдържание


Снимка

Отпечатване на цени при прехвърляне

модул прехвърляне отпечатване продажни цени цени

 • Влезте, за да отговорите
2 отговора на тази тема

#1 emilmilev

emilmilev

  Потребител

 • Лицензирани потребители
 • Пип
 • 2 Мнения:

Публикувано: 14.10.2009 - 10:23

Здравейте,

Възможно ли е при прехвърляне на стоки от основен склад към обект да се отпечатват само продажните цени.

И втори въпрос - при продажба от обект, което аз използвам за отчитане на обекта /дали е правилно ???/ на стоковата разписка никъде не се изписва името на обекта, от който се продава ........ съгурно не съм цъкнал някъде ?

Ааа и също не се отпечатва името на обекта когато се пусне справка на наличностите - на екрана виждам кой е обекта, но на хартията - не излиза.


Поздрави,

Е. Милев

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1232 Мнения:

Публикувано: 14.10.2009 - 10:40

Здравейте,
да, това е възможно. Когато съставите и съхраните операцията по прехвърляне на артикулите между обектите, натиснете бутона "Печат" и от контекстното меню изберете командата "Отпечатване на документа с продажна цена #1" (или #2 в зависимост от това как са организирани продажните Ви цени). Това ще доведе до отпечатване на документа с продажни цени вместо със себестойности. Забележете обаче, че това се отнася само за отпечатването на документа за тази операция, а на екрана ще виждате отново само себестойностите, тъй като операцията е вътрешна за фирмата и движението на артикулите между обектите Ви се отчита по себестойност.

По втория Ви въпрос - проверете какви настойки сте задали в следното меню: "Настройки" - "Предпочитания на потребителя" - "Автоматично попълване на данни" - "Автоматично попълване на наименованието на обекта при продажба". Опциите там са три:
- използвай последната въведена стойност
- използвай наименованието на избрания обект (това е, което Ви трябва в случая)
- не попълвай автоматично (вероятно това е отметнато при Вас)

И така, поставете отметка пред "използвай наименованието на избрания обект" и програмата ще започне да попълва автоматично наименованието на обекта при издаване на стокова разписка и/или фактура и да ги отпечатва в съответните документи (под заглавната част с наименованието, номера и датата на документа). Можете да коригирате/въвеждате наименования на обекти и по време на състовяне на операциите в модул "Продажби". Това става чрез полето "обект" след натискане на бутона "допълн. данни" или F5 от клавиатурата.

По третия въпрос - ще се погрижа в следващата версия да се отпечатва и наименованието на обекта, за който е генерирана тази (а и не само тази) справка.

Поздрави.

#3 emilmilev

emilmilev

  Потребител

 • Лицензирани потребители
 • Пип
 • 2 Мнения:

Публикувано: 15.10.2009 - 16:04

Благодаря за бързия отговор!
Всичко е наред вече ....... за сега ;)

Лека работа.Други теми с етикет: модул прехвърляне, отпечатване, продажни цени, цени

1 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 1 гост(и), 0 анонимен потребител(и)