Прехвърляне към съдържание


Снимка

Отразяване на сборна фактура в модул Приходи/Разходи

модул приходи и разходи задължения и плащания

 • Влезте, за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 ceco

ceco

  Редовен потребител

 • Лицензирани потребители
 • ПипПип
 • 15 Мнения:

Публикувано: 29.01.2010 - 20:45

Здравейте г-н Тодоров,

Имам две предложения по програмния продукт, които са важни за мен а именно:
1.Дали е възможно автоматично да се записват в модул "Приход/разход" плащанията при съставяне на сборна фактура, т.е. да не се налага ръчно да променяме датата на плащането и сумата която се погасява. Особенно ефективно, когато се погасяват няколко документа/със сума от сбора на ст. р-ки/ на веднъж и се издава фактура за тях от модул"Продажби"
2.Датата на падежа да се отпечатва в стоковата разписка.
Искам да отбележа само че в момента работя със версия 2.3.2

Поздрави,
Ц.Грънчаров

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1242 Мнения:

Публикувано: 29.01.2010 - 21:01

Здравейте,
тъй като самото издаване на фактура няма никакво отношение към модул "Приходи и разходи" (информацията за задължението се генерира при създаването на стоковата разписка или при създаване на стокова разписка и фактура едновременно), то не е възможно при генерирането на сборна фактура да се отразяват направени плащания по минали задължения. Вариантите са или да използвате функцията за бързо закриване на задължения в "Приходи и разходи" с днешна дата (извиква се чрез кликване с десния бутон на мишката върху маркираните записи), или пък като се използва функцията, която ще е налична в следващата версия, а именно да се погасяват автоматично стари задължения на клиента при отразяване на нова продажба към него. Последното означава, че ако задължението по текущата продажба е, например, 100 лв., а от предищни продажби към този клиенти са натрупани стари задължения за още 200 лв., и същевременно клиентът плати 250 лв., програмата ще погаси в хронологичен ред 200 лв. от предишните задължения и 50 лв. от текущото.

По втория Ви въпрос ще видя какво мога да направя, а и дали ще успея да го направя в новата версия, но принципно не би било проблем.

Поздрави.Други теми с етикет: модул приходи и разходи, задължения и плащания

0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)