Прехвърляне към съдържание


Снимка

Справка за продажбите по доставни цени

справки реализация по артикули доставни цени

 • Влезте, за да отговорите
2 отговора на тази тема

#1 Юлий Стоянов

Юлий Стоянов

  Потребител

 • Лицензирани потребители
 • Пип
 • 2 Мнения:

Публикувано: 20.03.2010 - 21:01

Здравейте господин Тодоров, интересува ме как да си извадя справка за продажбите в склада по доставните цени ? Извинете ме ако е елементарно или не съм пуснал някоя настройка, но намирам само справка за продажбите по продажни цени . Благодаря предварително , ще чакам вашия отговор .

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1243 Мнения:

Публикувано: 20.03.2010 - 21:19

Здравейте,
ако съм Ви разбрал правилно, Вие се интересувате как да се генерира отчет за себестойностите на продадените артикули. Това става по следния начин:

1. От филтъра на справката за реализация по артикули задайте периода, за който желаете да се генерира отчета. От същото място можете да посочите и други параметри, по които да се филтрира информацията, ако това е необходимо.
2. След като генерирате отчета, преминете към колона 12 (ако генерирате справката в обобщена изглед) или към колона 16 (в подробен изглед), която е озаглавена като "об. себестойност" (т.е. съкратено за обща стебестойност). В нея ще откриете информация за това, каква е била себестойността на артикула по документи към момента на продажбата му. Сборът на съдържанието на тази колона е изведен в полето "СЕБЕСТ." (от себестойност), което се намира в дясната част на екрана).

Забележка 1: Не се подвеждайте от опциите филтиране по продажна цена във филтъра на справката. Те ще филтрират резултата по типа на цената, по която е направена продажбата, т.е. ако е маркирана само опцията за продажба по себестойност, това ще изведе продажбите, които са осъществени по тази цена, а доколкото разбирам, Вие искате справка за себестойностите на артикулите, които са продадени по нормална продажна цена.

Забележка 2: За да са верни стойностите в колоната са себестойност в тази справка, доставките и продажбите трябва да са били отразявани в техния естествен хронологичен ред, а не - например - първо продажбите, а едва след това доставките. Това е крайно неправилен начин на работа с програмата и би довел до неверни показания за себестойността при някои справки.

Поздрави.

#3 Юлий Стоянов

Юлий Стоянов

  Потребител

 • Лицензирани потребители
 • Пип
 • 2 Мнения:

Публикувано: 20.03.2010 - 23:51

Благодаря Ви за бързия отговор , ориентирах се в настройките .То през цялото време е било пред очите ми.Не съм го разчитал правилно.Други теми с етикет: справки, реализация по артикули, доставни цени

0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)