Прехвърляне към съдържание


Снимка

Редакция на контрагент по съхранена стокова разписка

редакция на документи стокова разписка фактура контрагент модул продажби

 • Влезте, за да отговорите
2 отговора на тази тема

#1 pi_ko

pi_ko

  Редовен потребител

 • Лицензирани потребители
 • ПипПип
 • 18 Мнения:

Публикувано: 22.08.2010 - 12:05

Здравейте.
За втори път ми се случва да въведа име и населено място на контрагент.След време добавям останалите данни,но програмата отказва да ги вмъква в създадена стокова разписка и отказва да издаде фактура по нея тъй като няма въведен ЕИК(а той всъщност вече е въведен.Предишният път фактурирах с друга програма ,но сега такова спасение е неподходящо. Публикувано изображение

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1247 Мнения:

Публикувано: 22.08.2010 - 12:34

Здравейте,
това е напълно нормално поведение на програмата. Ако сте съхранили документ с определено съдържание (в случая - определени данни за контрагента), не би трябвало при редактирането на данните на клиента извън въпросния документ, те да се отразяват автоматично във вече съхранените документи, били те стокови разписки или фактури. Основанието за това е, че данните на контрагента потенциално могат да се променят с времето и не е удачно програмата да коригира автоматично стари документи, които са били съхранени с други данни.

Във Вашия случай, след като сте създали и съхранили документ с непълни данни, вероятно сте се опитали да издадете фактура на базата на съществуващата стокова разписка, при което програмата просто копира съдържанието на базовия документ (стоковата разписка) във фактурата, като това обхваща и данните за клиента, които са непълни за издаването на фактура. Решението на този проблем е много просто и не изисква повторно въвеждане на каквото и да е:

1. Ако предварително сте въвели пълните данни за контрагента в модул "Контрагенти" (което предполагам сте направили), при използването на функцията за издаване на фактура към вече издадена стокова разписка просто натиснете бутона за избор на контрагент по операцията (да, въпреки, че той е избран), а непосредствено след това натиснете бутона Enter за потвърждение. По този начин програмата ще презапише актуализираните данни в текущия документ.

или

2. Ако пък не сте въвели актуализираните данни на контрагента в базата данни на контрагентите, в режим на съставяне на фактурата към стоковата разписка натиснете бутона за избор на контрагент, после натиснете бутона за редакция на избрания контрагент, въведете данните, които липсват и натиснете два пъти Enter за потвърждение и връщане към документа.

Има и трети вариант, който е аналогичен на горните два, но е свързан с промяна на данните на контрагента първо в стоковата разписка (забележете, че двата варианта по-горе няма да доведат до промяна в стоковата разписка, но пък това не е и задължително, тъй като някои реквизити не са задължителни за нея и е допустимо да липсват там) и презапис на същата, а едва след това следва издаване на фактура.

Поздрави.

#3 pi_ko

pi_ko

  Редовен потребител

 • Лицензирани потребители
 • ПипПип
 • 18 Мнения:

Публикувано: 22.08.2010 - 12:40

Благодаря. :rolleyes:Други теми с етикет: редакция на документи, стокова разписка, фактура, контрагент, модул продажби

0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)