Прехвърляне към съдържание


Снимка

Превръщане на заявка в доставка

модул заявки модул доставки

 • Влезте, за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 paragraf-1

paragraf-1

  Потребител

 • Лицензирани потребители
 • Пип
 • 1 Мнения:

Публикувано: 27.03.2012 - 09:49

Здравейте, имам 2 въпроса:
1. Иска ми се да превърна заявка към доставчик в реална доставка. Видях, че има отметка "заявката е изпълнена". След като я отметна, би било добре заявените и доставените артикули да се заприходят и да се появят в наличностите, но това не става (поне при нас). Би било добре и да може да се коригират количества и цени, в случай на разминаване на заявката и доставката.
2. Освен заявки към доставчици, би било добре да има и заявки от клиенти, които да превръщаме в продажби.
Благодаря предварително за отделеното време!

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1250 Мнения:

Публикувано: 27.03.2012 - 09:54

Здравейте,
трансформирането на Ваша заявка към доставчик - в доставка, се извършва в модул "Доставки". Влезте в модула и натиснете бутона "Нова операция". От контекстното меню, което ще се появи, изберете командата "Нова доставка към заявка". После от списъка със заявките маркирайте тази, която желаете да преобразувате и натиснете бутона за потвърждение - програмага ще попълни сама данните в документа. За Вас ще остане единствено да нанесете корекции там, където е необходимо (в т.ч. по цените или количествата) и да съхраните доставката.

По втория Ви въпрос - модул за входящи заявки от клиенти ще има в някоя от следващите версии на програмата, това вече е планирано за изпълнение. Към настоящия момент, в продажба можете да трансформирате автоматично документи, издадени от модулите "Оферти", "Производство" и, разбира се, проформа фактурите. С други думи, засега можете да отчитате постъпващите заявки от Ваши клиенти чрез, например, оферта.

Поздрави,
Иван Тодоров
 • paragraf-1 харесва товаДруги теми с етикет: модул заявки, модул доставки

1 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 1 гост(и), 0 анонимен потребител(и)