Прехвърляне към съдържание


ДДС фактури

модул продажби фактура ддс стокова разписка

 • Влезте, за да отговорите
3 отговора на тази тема

#1 Гост_Ивелина Цветанова_*

Гост_Ивелина Цветанова_*
 • Гости

Публикувано: 05.07.2012 - 17:44

Здравейте, Изтеглих версията StoreHouse LITE и имам ваняколко вапроса. Може ли безплатната версия да издава ДДС фактури. При генерирането на фактура не отделя стойността на ДДС ставката на отделен ред. При някои операции излиза съобщение, че са достъпни само при пълната версия- това означава ли платената версия. Благодаря предварително.

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1253 публикации

Публикувано: 05.07.2012 - 17:50

Здравейте,
да, разбира се, безплатната версия на програмата издава ДДС фактури. Необходимо е единствено да укажете на програмата, че фирмата Ви е регистрирана по ЗДДС, за да й позволите да начислява този данък. Това можете да направите като поставите отметка пред опцията "регистрация по ЗДДС" в екрана за въвеждане на данните за Вашата фирма (от менюто "Номенклатури" - "Данни на фирмата"). Обърнете внимание, че промяната ще важи единствено за фактурите, които са издадени след поставянето на тази отметка.

По втория въпрос - да, някои от възможностите на продукта са достъпни само в платената му версия - StoreHouse PRO.

Благодаря Ви за проявения интерес към продукта StoreHouse! Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да ги зададете във форума.

Поздрави.

#3 Гост_Ивелина Цветанова_*

Гост_Ивелина Цветанова_*
 • Гости

Публикувано: 05.07.2012 - 19:42

Зравейте отново. Благодаря за бързия отговор. Интересува ме имали опцията за включването на 2 или повече стокови разписки в една фактура; може ли да печата празни стокови разписки; може ли да са фактуриране на няколко последователни документа автоматично- т.е да се филтрира списък с нефактурираните СР, да се маркират всичките и да се даде фактуриране и печат, което да обработи всички СР, без да е необходимо задаването по отделно на всяка една.

#4 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1253 публикации

Публикувано: 05.07.2012 - 19:53

Здравейте,
в PRO версията е възможно да издадете сборна фактура към две или повече нефактурирани стокови разписки (за целта стоковите разписки трябва да са издадени към един и същи клиент). Програмата разполага с информация за това, към коя стокова разписка е издадена фактура и към коя - не, така че е възможно и много лесно да обедините няколко такива документа в една обща фактура. В безплатната версия можете да издавате фактура само към една стокова разписка наведнъж.

Ако разбирам правилно втория Ви въпрос, интересувате се от отпечатване на празни бланки на такива документи, които да попълвате ръчно извън програмата? Това не е възможно нито в безплатната, нито в платената версия. Документите трябва да се попълнят в StoreHouse, преди да е възможно да бъдат отпечатани на принтер.

Поздрави.

P.S. Командите за издаване на фактура към нефактурирани стокови разписки са достъпни от менюто, което сте появява при натискане на бутона "нова операция" в модул "Продажби:
 • Фактура към издадена стокова разписка - тази команда се поддържа както в платената, така и в безплатната версия. Чрез нея може да се издаде фактура към точно една нефактурирана стокова разписка.
 • Сборна фактура към няколко издадени стокови разписки - командата се поддържа само в PRO версията и позволява произволно избиране и обединяване на неограничен брой нефактурирани стокови разписки за избрания клиент в една обща фактура. Командата се намира в подменюто "допълнителни операции".


Други теми с етикет: модул продажби, фактура, ддс, стокова разписка

1 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 1 гост(и), 0 анонимен потребител(и)