Прехвърляне към съдържание


Най-продавана стока


  • Влезте, за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 Гост_sar-tar2012_*

Гост_sar-tar2012_*
  • Гости

Публикувано: 10.07.2012 - 09:40

Здравейте! Искам да попитам има ли начин чрез програмата да разбера кои са най-продаваните стоки в магизина? Другия въпрос ми е като си направя втори склад как да не ми се доблира стоката ?

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

    Елизия Софтуер

  • Администратор
  • ПипПипПипПип
  • 1256 публикации

Публикувано: 10.07.2012 - 09:51

Здравейте,
бихте могли да генерирате отчет за реализацията по артикули (в обобщен изглед) и да сортирате данните по колоната, чиято информация Ви интересува (примерно по стойност или по количество). По този начин ще получите бърза информация за това, от кой артикул сте продали най-голямо количество или пък сте генерирали най-голям стокооборот. Ако Ви интересува стойностното изражение, а не количественото, тогава за тази цел можете да използвате и справката за стокооборот по месеци и артикули (в нея просто сортирайте данните по колоната, съдържаща данните за годината или за месеца, които Ви интересуват). И накрая, за по-комплексни справки винаги можете да използвате функцията за експорт към електронна таблица (в CSV формат), където ще сте в състояние да реализирате по-усложнени схеми за изчисление и анализ.

По втория Ви въпрос - виртуалните обекти в програмата използват обща номенклатура на групи, стоки и контрагенти. По тази причина не е възможно да създадете допълнителен обект в същата база данни, който да не използва номенклатурата на останалите обекти. В такива случаи можете да създадете втора база данни, която ще е напълно независима от първата. Другият вариант е, да укажете на програмата да не показва в списъците артикулите, които имат нулева наличност и/или да обособите артикулите на единия обект в едни групи, а на втория обект - в други. Последното ще Ви позволи да филтрирате лесно данните в отчетите, така че да не включват ненужна информация.

Поздрави.
0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)