Прехвърляне към съдържание


Снимка

Въвеждане на начално количество на стока

наличност начално салдо артикули

  • Влезте, за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 dimi123456

dimi123456

    Нов потребител

  • Потребители
  • 0 Мнения:

Публикувано: 14.01.2015 - 12:33

Здравейте искам да попитам един въпрос. Когато създам нова стока мин. количество пиша 1 но искам това нещо да го напиша в текуща наличност. Къде мога да го променя. Защото това като го продам ми излиза -1 а аз искам да го нямам вече в програмата?

#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

    Елизия Софтуер

  • Администратор
  • ПипПипПипПип
  • 1240 Мнения:

Публикувано: 14.01.2015 - 12:45

Здравейте,
полето за текущо количество е само информативно - не може да се променя от потребителя и целта му е само да показва с какво количество разполагате в момента. За да увеличите наличността на артикул в склада е необходимо да извършите някаква приходна операция с него, примерно доставка. Ако пък това са някакви заварени начални салда, които сте пропуснали да въведете, тогава по-удачен избор ще е да използвате модула за ревизии, за да въведете началните наличности. Във всеки случай всяка промяна на количествата в програмата следва да е документирана чрез съответната операция - била тя приходна или разходна.

Относно реквизита за минимално количество - неговото предназначение е да Ви ползволи да въведете количество, под която не желаете да слиза наличността на конкретно избрани от Вас стоки. Този реквизит няма връзка с актуалната наличност на стоката. Той кореспондира единствено със справката за наличностите, когато тя е генерирана с опция за показване на "артикули с наличност под минималната". Това от своя страна пък позволява да планирате навреме следващата доставка на стоките, чиято минимална наличност желаете да следите.

Иначе в посочения от Вас случай наличността става -1, тъй като сте продали стока, чиято наличност е била 0 и не сте въвели никаква операция, с която да отразите прихода й в склада преди това. Препоръчително е винаги първо да отразявате прихода на стоката, а едва след това разхода. Ако сега въведете доставката на тази стока, нейната наличност отново ще стане 0 (или по-голяма, ако доставените бройки са повече от изразходваните).

Поздрави.Други теми с етикет: наличност, начално салдо, артикули

1 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 1 гост(и), 0 анонимен потребител(и)