Прехвърляне към съдържание


Снимка

Справка за вложените материали за група изделия

справки материали

 • Влезте, за да отговорите
1 отговор на тази тема

#1 Цонева

Цонева

  Потребител

 • Потребители
 • Пип
 • 2 Мнения:

Публикувано: 19.04.2016 - 14:14

Здравейте, Моля, за консултация по следния казус. В процеса на работа ми се налага да генерирам обобщени справки за вложените материали и консумативи за група изделия,  а не конкретен вид такова. От падащите менюта , в раздела за справки/справка за вложените материали/ не мога да избера множество от изделия от списъка  по указания в програматаначин. Въпросъсът ми е възможно ли е по някакъв начин да генерирам такива справки? Благодаря предварително!#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1239 Мнения:

Публикувано: 19.04.2016 - 14:30

Здравейте,

в контекста на справката за "Вложени материали и консумативи" е възможно да филтрирате по групов признак единствено самите материали, но не и изделията, в които те са били вложени. Допълнително можете да филтрирате резултата и за един - избран от Вас вид изделие, но само един, т.е. не е възможно да се покажат материалите за няколко произволно избрани различни изделия едновременно (както вече сте установили).

 

Разбира се, в PRO версията е възможно да експортирате справката в CSV файл и да приложите собствен филтър в електронна таблица като Excel или OpenOffice, но има и друг вариант да получите необходимата Ви информация. Влезте в модул "Производство" и заредете операцията, чрез която сте отчели като произведени въпросните изделия. В долната таблица ще видите обобщения списък на изписаните материали. При необходимост можете да го експортирате и/или отпечатате. Ако обаче изделията са произведени в няколко различни операции, този вариант няма да е приложим. В такъв случай просто създайте нова празна производствена операция (без да я записвате!) и въведете интересуващите Ви изделия, заедно с техните конкретни количества. Програмата ще изчисли и ще Ви покаже материалите, които ще бъдат необходими за изработването им.

 

Поздрави.

Други теми с етикет: справки, материали

3 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 3 гост(и), 0 анонимен потребител(и)