Прехвърляне към съдържание


Снимка

Няколко въпроса към програмата


 • Влезте, за да отговорите
3 отговора на тази тема

#1 vssa

vssa

  Потребител

 • Лицензирани потребители
 • Пип
 • 4 Мнения:

Публикувано: 15.09.2018 - 19:16

Здравейте,

Първо да похваля програмистите - не само са създали добър продукт, но са се справили с тежката задача да мислят като търговци, работещи в склад или складови служители. Всичко е бързо, опростено и акуратно. Свалих си свободната версия, но се ориентирах ограничено..... Понеже мисля да си закупя продукта, ако може да ми върши работа, искам да задам следните въпроси, които ме интересуват:

1. Може ли номенклатурния код или баркода да фигурира  в разпечатването на стоковите разписки при продажба, за да го използвам като партида и срок на трайност?

2. Ако може - има ли справка за движението на артикулите с доставчик, стока, партида, купувач, дата - или нещо , което да се използва като дневник на входящ и изходящ контрол

3,Дали може в пълната програма да се променят наименованията на документите: Като например:Вместо "Стокова разписка" да е  "Стокова разписка/Търговски документ"

Благодаря предварително!#2 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1238 Мнения:

Публикувано: 15.09.2018 - 20:38

Здравейте,

благодаря Ви за отзивите за програмата!

 

Бих искал да направя едно предварително уточнение - засега продуктът не е предназначен за партидно водене на склада (т.е. не е подходящ за работа с хранителни продукти, лекарства или други артикули, които изискват задължително партидно водене и следене на сроковете на годност). Известно ми е, че потребители на програмата водят партидни складове с нея, но това ще предполага, че всяка отделна партида на определен артикул ще трябва да се обособява като отделен артикул.

 

А ето и отговорите на поставените от Вас въпроси:

 

1. Номенклатурният код на артикулите може да се отпечатва в стоковите разписки и фактурите (както и във всеки друг документ, издаван от програмата). Контролирането на отпечатването на този реквизит в стоковата разписка става чрез премахване на отметката пред опцията "Отпечатване на стокови разписка без номенклатурни кодове на артикулите" от менюто "Настройки" - "Предпочитания на потребителя" - "Настройки на модул "Продажби и фактуриране".

 

2. Подобен хронологичен отчет, който да обобщава различни видове операции с такива подробности дава справката "Картон на стока" в StoreHouse PRO, но тя е предназначена за проследяване на конкретен артикул, а не на множество артикули наведнъж. И отново уточнявам - партиден номер не се показва, а само номенклатурен код, тъй като програмата не поддържа работа с партиди.

 

3. Това е възможно само за някои от документите. Конкретно за стоковата разписка има такава възможност, да се промени наименованието на документа (т.е. заглавието му) при отпечатване. С други думи на екран ще виждате надпис "Стокова разписка", а при отпечатване ще се вижда зададеното от Вас наименование, което обаче не трябва да е прекалено дълго, тъй като на същия ред се отпечатват и номера, и датата на документа. Често потребители на програмата заявяват промяна на името от "стокова разписка" на "приемо-предавателен протокол" и това е остовната причина за съществуването на такава възможност.

 

Поздрави.#3 vssa

vssa

  Потребител

 • Лицензирани потребители
 • Пип
 • 4 Мнения:

Публикувано: 17.09.2018 - 14:54

Благодаря за навременния отговор. Мисля ,че ще се справя да си разпечатвам ежедневно справки за номенклатурния код, който ще използвам за партиди. Видях, че има и справка "Реализация по артикули", която мисля да ми свърши работа за някакъв скалъпен дневник за вх. и изх. контрол. Днес ще ви преведа парите до час, но молбата ми е да ми напишете откъде се променя надписът "Стокова разписка" при принтиране, който коментирахме. Останалото обсъждано го намерих. Само незнам как да си удължа полето за номенклатурния код за принтиране, за да ми излиза на един ред.

Благодаря!#4 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

  Елизия Софтуер

 • Администратор
 • ПипПипПипПип
 • 1238 Мнения:

Публикувано: 17.09.2018 - 14:56

Здравейте,

промяната на наименованието на документа ще е необходимо да направя аз. Това може да стане отдалечено чрез TeamViewer. Що се отнася до разширяване на полето за номенклатурния код, засега такава възможност няма, съжалявам.

 

Поздрави.
0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)