Прехвърляне към съдържание


Снимка

Относно StoreHouse PRO и промените в Наредба Н-18


  • Заключена тема Тази тема е заключена
Няма отговори към тази тема

#1 Елизия Софтуер

Елизия Софтуер

    Елизия Софтуер

  • Администратор
  • ПипПипПипПип
  • 1236 Мнения:

Публикувано: 14.11.2018 - 19:18

Уважаеми потребители и клиенти,

 

във връзка с измененията в Наредба Н-18, засягащи и софтуерните продукти, бихме искали да Ви съобщим, че работим усилено по създаването на нов продукт - наследник на StoreHouse PRO (негова разновидност, отговаряща на спецификите на наредбата). На първо време продуктът ще е в състояние да управлява фискални устройства Тремол и Дейзи. Стремежът ни е да съобразим времето за издаването на продукта с крайния срок.

 

За потребителите, които са лоялни към нас (не са пропускали подновяването на своя абонамент за период по-голям от 6 месеца) и към датата на издаването на новия продукт имат активен абонамент за StoreHouse PRO (версия 2.8.х или по-нова), ще предоставим възможност, ако желаят, да преминават изцяло към новия продукт (т.е. да се откажат от ползването на StoreHouse PRO и да мигрират съществуващите лицензи и номенклатурата си към новата програма) без да е необходимо да заплащат за издаването на нови лицензи и за прехвърляне на данните (все пак ще е необходимо да платят авансово абонаментна такса за новия продукт). Имайте предвид също, че безплатно мигриране на лицензите ще е възможно единствено при запазване на името на оригиналния титуляр на лиценза на StoreHouse PRO.

 

Междувременно бихме искали да напомним също, че ако фирмата ви приема плащания единствено по банков път и едновременно с това в обекта, в който използвате продукта не е наличен (и не е регистриран) фискален апарат, тогава изискванията на Наредба Н-18 не се отнасят до вас и спокойно можете да продължите да използвате класическата версия на продукта, която планираме да продължим да развиваме и разпространяваме за фирмите, които не попадат в обхвата на тази наредба.

 

Елизия ЕООД

 

 

На 16.08.2019 г. в портала за обществени консултации на Министерски съвет беше публикуван проект на наредба за допълнение на Наредба Н-18, с който се предлага срокът за търговците да се удължи до 31.01.2020 г. След изтичане на времето, определено за обществено обсъждане на промените (15.09.2019 г.) и след публикуване в Държавен вестник, новият срок влиза в сила.

Цитат от мотивите към проекта на наредбата за допълнение на Н-18:

1. Удължаване на срока за привеждане в съответствие с изискванията на наредбата за лица, които използват СУПТО
В хода на доработване на съществуващите и разработване на нови системи за управление на дейността, се установява, че с оглед съществуването на множество специфики на организацията на лицата, използващи СУПТО, които от своя страна налагат допълнителни технически решения, предвидените срокове са недостатъчни по отношение изпълняване изискванията на наредбата за СУПТО. В тази връзка, с оглед комплексния характер на процесите по привеждане в съответствие с изискванията и степента на готовност на бизнеса, се предлага да се удължи срока за привеждане в съответствие с изискванията на наредбата, както за регистрираните, така и за нерегистрираните по ЗДДС лица до 31 януари 2020 г. В тази връзка срокът за подаване на информацията относно използвания от тях софтуер в търговските обекти се предлага да бъде удължен до 31 март 2020 г.
0 потребители четат тази тема

0 потребител(и), 0 гост(и), 0 анонимен потребител(и)